Składniki:
- chleb razowy (najlepiej domowy)
- zielone szparagi
- jajko
- ocet winny
- sól
Wykonanie:
Kromki
chleba opiekamy w opiekaczu. Zagotowujemy wodę w garnku. Szparagi
myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki i wrzucamy do osolonego wrzątku
na 2 - 3 minuty. Wyjmujemy i oblewamy zimną wodą. W małym garnuszku
zagotowujemy wodę z łyżką octu. Jajka wbijamy na talerzyk i ostrożnie
zsuwamy na wrzącą wodę. Gotujemy przez 3 minuty. Szparagi kroimy na
kilka kawałków i kładziemy na ciepłe tosty. Na szparagi kładziemy
ugotowane jajko w koszulce. Kroimy jajko i jemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.