Składniki:
- 1/2 szklanki kuskusu
- 1/4 pęczka zielonych szparagów
- kilka pomidorków koktajlowych
- kilka - kilkanaście listków mięty
- oliwa
- sok z cytryny
- sól, pieprz
Wykonanie:
Kuskus
zalewamy wrzącą, lekko osoloną wodą. Przykrywamy i odstawiamy na 5
minut. Następnie odstawiamy do przestygnięcia. Szparagi myjemy i
odłamujemy zdrewniałe końcówki. Następnie gotujemy na parze przez 2 - 3
minuty. Odstawiamy do przestygnięcia, a potem kroimy na 2 - 3 cm
kawałki. Pomidory myjemy i kroimy na ćwiartki. Przestudzony kuskus,
pokrojone szparagi i pomidorki mieszamy w misce razem z miętą.
Skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.