Składniki:
- 250 g mąki pszennej
- 100 g cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 115 g oleju
- 100 ml mleka
- 2 jajka
- łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1 duży banan
- pół szklanki pokrojonych orzechów włoskich
- 70 g granoli + kilka łyżek na posypkę
- 40 g wiórków kokosowych + na posypkę
Wykonanie:
Mąkę,
cukier, proszek, sól wymieszać w misce. W drugiej wymieszać mleko,
jajka, wanilię i olej. Połączyć zawartość misek. Dodać rozgniecionego
banana i wymieszać tylko do połączenia składników. Mogą zostać grudki.
Dodać orzechy, granolę i wiórki. Wymieszać delikatnie. Przełożyć ciasto
do foremek muffinkowych wyłożonych papilotkami. Na wierzchu posypać
pozostałą granolą i wiórkami. Piec w 190 stopniach przez około 20 - 25
minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.