Kategorie

28.08.2014

Pizza z cukinią

Pomysł na taką pizzę widziałam w jednym z wakacyjnych numerów "Palce lizać".  Od razu wiedziałam, że ją przygotuję.  Nie skorzystałam z przepisu na ciasto, który tam podawali, a użyłam naszego ulubionego przepisu, do  jednej z pizz dodałam też pomidora.  Polecam, bo pizza ma naprawdę ciekawy smak.    Musicie pamiętać tylko o jednym - pesto musi być z tych bardziej gęstych, z małą ilością oliwy. 



Składniki:
  • ciasto (np z tego przepisu)
  • 1 mała cukinia
  • 1 kulka mozzarelli
  • pesto
  • pomidor (opcjonalnie)
  • rukola (do podania)


Wykonanie:
Na rozwałkowane ciasto rozsmarowujemy pesto.  Na to układamy pokrojoną w plastry cukinię i mozzarellę.  Można też dodać pomidory.  Pieczemy w 240 stopniach przez około 8 - 10 minut.  Gotową posypujemy rukolą i podajemy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.