Składniki:
- 300 g ciasta kruchego (u mnie z tego przepisu)
- 2 jajka
- 4 - 5 łyżek śmietany 18 %
- sól, pieprz
- 100 - 150 g dyni
- 1 liść jarmużu
Wykonanie:
Schłodzone
ciasto rozwałkować i wyłożyć 2 małe formy do tarty. Nakłuć spód
widelcem, położyć folię i wysypać grochem. Wstawić do piekarnika
nagrzanego do 180 stopni na 10 minut. Wyjąc podpieczone spody, zdjąć
folię z grochem. Jajko i śmietanę wymieszać w miseczce. Doprawić solą i
pieprzem. Dynię pokroić w kostkę, jarmuż porwać na drobne kawałki.
Masę jajeczną wlać na podpieczony spód. Dodać pokrojoną dynię i
jarmuż. Wstawić do piekarnika na około 20 - 30 minut, aż masa jajeczna
się zetnie, a ciasto będzie upieczone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.