Kategorie

9.12.2014

Kawa marcepanowa

Kawa idealna na święta czy na zimowy czas.  Myślę, że posmakuje nawet tym, którzy nie przepadają za marcepanem.  Dodatek przypraw korzennych tylko wzmacnia świąteczny klimat.  Przygotujcie koniecznie.  Przepis podejrzałam na blogu I love latte i odrobinę go zmodyfikowałam.


 
Składniki:

  • 250 ml mleka
  • 50 ml świeżo zaparzonej kawy
  • 50 g pasty marcepanowej (tej)
  • płatki migdałowe
  • przyprawa korzenna



Wykonanie:
Zaparzyć kawę. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.  Mleko podgrzać z marcepanem i przyprawą korzenną cały czas mieszając.  Gorące mleko przelać do kubka, dolać kawę.  Posypać uprażonymi płatkami i posypać przyprawą korzenną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.