Składniki:
- 250 g płatków owsianych
- 40 g zarodków pszennych
- 30 g wiórów kokosowych
- 100 g pestek dyni
- 80 g migdałów
- 70 g orzechów laskowych
- 1,5 łyżki oleju
- 1,5 łyżki miodu
- 1,5 łyżki syropu klonowego (dałam z agawy)
- 140 g rodzynków
- 35 g posiekanych suszonych daktyli lub fig
Składniki:
Miód,
syrop klonowy i olej przełożyć do rondelka i podgrzewać przez około 5
minut. Płatki owsiane, zarodki, wiórki, pestki dyni, migdały i orzechy
wymieszać w misce. Odłożyć połowę mieszanki. Do połowy wlać podgrzany
miód z olejem i wymieszać. Przełożyć na blachę i wstawić do piekarnika
rozgrzanego do 130 C (termoobieg). Piec przez godzinę mieszając od
czasu do czasu. Ostudzić i wymieszać z odłożonymi składnikami. Dodać
rodzynki i daktyle. Przełożyć do szczelnego pojemnika.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.