Składniki:
- 500 g karczku
- sól, pieprz, czerwona słodka papryka
- olej
- mąka do oprószenia
- 1/2 szklanki wody
- 3 - 4 łyżki oliwy
- 2 - 3 łyżki miodu
Wykonanie:
Karczek
umyć, pokroić na plastry. Każdy plaster mięsa doprawić solą, pieprzem i
papryką. Oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć na dość
dużym ogniu plastry karczku tak, aby były złotawe. Ułożyć je w naczyniu
do zapiekania. Wymieszać wodę, oliwę, miód. Doprawić solą i pieprzem.
Zalać mięso w naczyniu. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180
stopni i zapiekać pod przykryciem aż mięso będzie miękkie (około 3/4 -
1 godziny).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.