Składniki:
- ok 1 kg łopatki wieprzowej
- 2 - 3 łyżki oleju
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka soli
- 2 łyżki słodkiej papryki
- 1 łyżeczka papryki ostrej
Wykonanie:
Olej
wymieszać z paprykami, solą i rozgniecionym czosnkiem. Natrzeć marynatą
umyte i osuszone mięso. Włożyć do naczynia do zapiekania. Przykryć
folią lub przykrywką i odstawić do marynowania na minimum 6 godzin
(moje marynowało się 24 h). Wieczorem rozgrzać piekarnik do 90 - 100
stopni. Wstawić mięso na 9 - 10 godzin. Moje piekło się od godz. 22 go
7 rano w 90 stopniach. Potem dopiekałam od 7 do 9 w 130 stopniach.
Upieczone mięso wyjąc i odstawić na minimum 30 minut. Następnie
podzielić dwoma widelcami na małe kawałki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.