Kategorie

13.03.2015

Czekoladowy mus z awokado

Taki mus to propozycja dla tych, którzy mają ochotę na coś słodkiego, ale niekoniecznie mają ochotę na słodycze., lub też z jakichś powodów ich nie jedzą. Mus jest delikatny, nieco mniej słodki niż wersja z bananem, którą już Wam pokazywałam.  Idealny na podwieczorek.  Wzorowałam się na przepisie Edytki.



Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki niesłodzonego kakao
  • 1 - 2 łyżki syropu z agawy (lub miodu, syropu klonowego)
  • 1 - 2 łyżki wody kokosowej (lub mleka)


Wykonanie:
Awokado obrać, wyjąć pestkę.  Razem z pozostałymi składnikami przełożyć do kielicha blendera i dokładnie zmiksować.  Schłodzić przed podaniem.  Można udekorować owocami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.