Składniki:
- 400 g płatków owsianych
- 100 g słonecznika
- 50 g siemienia lnianego
- 150 g orzechów włoskich
- 50 g wiórków kokosowych
- 250 g rabarbaru
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki miodu / syropu z agawy
Wykonanie:
Rabarbar
umyć, pokroić na kawałki. Wrzucić do garnka i zalać odrobiną wody.
Dusić pod przykryciem mieszając tak, aby powstała papka. Pozostałe
składniki wymieszać w misce. Dodać mus rabarbarowy i wymieszać.
Wyłożyć na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na
około godzinę. Mieszać 2 - 3 razy w trakcie pieczenia. Po tym czasie
piekarnik wyłączyć, a granolę wystudzić przy uchylonych drzwiczkach.
Następnie zimną przełożyć do słoja.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.