Składniki (na ok. 10 sztuk):
- 200 g mleka skondensowanego bez cukru
- 250 g malin
- 250 g jogurtu greckiego
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- czekolada (100 g na 3 - 4 lody)
Wykonanie:
Maliny
zmiksować i przetrzeć przez sito. Mleko, jogurt, cukier i mus z malin
zmiksować na gładką masę. Przełożyć do foremek do lodów i wstawić do
zamrażalnika na kilka godzin. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w
kuchence mikrofalowej. Lody wyjąć z pojemników (plastikowe trzeba
oblać gorącą wodą, z silikonowych lody wchodzą bez problemu) i oblać
rozpuszczoną czekoladą. Podawać od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.