Kategorie

5.11.2019

Pasta pieczarkowo- słonecznikowa

Wygląda jak pasztet, prawda?  W smaku, według mnie, o niebo lepsza.  A wykonanie błyskawiczne, w przeciwieństwie do pasztetu.  Robię ją już pewnie od roku albo dwóch.  Zazwyczaj jesienią albo zimą.



10.10.2019

Tarta z figami i serem plesniowym

Moja koleżanka Ania pokazała całkiem niedawno zdjęcie takiej tarty u siebie na insta (w oryginale u Tysia Gotuje).  Spodobała mi się bardzo, a że kilka dni później szliśmy na imprezę, to zrobiłam.  Na imprezie tarta zniknęła w kilkanaście minut, a przepis przesłałam kilku osobom.  Jakieś 2 tygodnie później wychodziliśmy do znajomych, więc zrobiłam znowu.  Sytuacja niemal identyczna. 





3.10.2019

Pasta z pieczonej papryki

Blog nie wróci w starej formule, bo nie mam na to czasu.  Będą się jednak pojawiać od czasu do czasu przepisy, o których nie chcę zapomnieć.  Dlatego też dzisiaj ląduje przepis na pastę z pieczonej papryki.  Pomysł zaczerpnęłam od cookmagazine, ale oczywiście go zmodyfikowałam.




10.02.2019

Pączki Pani Marii

Pączki robione w ubiegłym roku.  Wprawdzie Ewelinka powiedziała, że jak bez skórki, to już nie Pani Marii, ale niech tak zostanie.