Kategorie
▼
5.11.2019
Pasta pieczarkowo- słonecznikowa
Wygląda jak pasztet, prawda? W smaku, według mnie, o niebo lepsza. A wykonanie błyskawiczne, w przeciwieństwie do pasztetu. Robię ją już pewnie od roku albo dwóch. Zazwyczaj jesienią albo zimą.
10.10.2019
Tarta z figami i serem plesniowym
Moja koleżanka Ania pokazała całkiem niedawno zdjęcie takiej tarty u siebie na insta (w oryginale u Tysia Gotuje). Spodobała mi się bardzo, a że kilka dni później szliśmy na imprezę, to zrobiłam. Na imprezie tarta zniknęła w kilkanaście minut, a przepis przesłałam kilku osobom. Jakieś 2 tygodnie później wychodziliśmy do znajomych, więc zrobiłam znowu. Sytuacja niemal identyczna.
3.10.2019
Pasta z pieczonej papryki
Blog nie wróci w starej formule, bo nie mam na to czasu. Będą się jednak pojawiać od czasu do czasu przepisy, o których nie chcę zapomnieć. Dlatego też dzisiaj ląduje przepis na pastę z pieczonej papryki. Pomysł zaczerpnęłam od cookmagazine, ale oczywiście go zmodyfikowałam.
10.02.2019
Pączki Pani Marii
Pączki robione w ubiegłym roku. Wprawdzie Ewelinka powiedziała, że jak bez skórki, to już nie Pani Marii, ale niech tak zostanie.