Miał być inny, taki z buraczkami, ale niestety na pobliskich straganach nie było buraczków. Powstała więc kombinacja. Efekt? 2 do 2. My z mężem się zachwycaliśmy, a dzieci niekoniecznie.
Składniki:
800 ml - 1 litr jogurtu naturalnego lub kefiru (schłodzonego)
1 duży ogórek lub 3 małe gruntowe
ok 5 rzodkiewek
szczypiorek
koperek
2 - 3 łyżki koncentratu barszczu
sól, pieprz
Wykonanie: Warzywa pokroić w małe słupki (ogórki najpierw obrać). Szczypiorek i koperek posiekać. Jogurt wlać do miski, wymieszać z koncentratem barszczu. Wsypać pokrojone warzywa, dodać część szczypiorku i koperku i ponownie wymieszać. Chłodnik wlać do talerzy i posypać odrobiną szczypiorku i koperku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.