Deser ten przygotowałam już jakiś czas temu, ale z premedytacją czekał na rozpoczęcie Morelkowa. Powiem tylko, że jest cudowny, lekki i niesamowicie pyszny - jak większość deserów od Ainsley'a.
Składniki (na 4 porcje):
350 g truskawek, pokrojonych
2 nektarynki lub brzoskwinie, pokrojone
100 g jagód lub ciemnych winogron
1 duży banan (dałam zamrożony)
120 ml soku z pomarańczy
200 g odtłuszczonego jogurtu greckiego
2 łyżki wiórków kokosowych, uprażonych *
Wykonanie: Wymieszać truskawki, jagody i brzoskwinie i rozłożyć do pucharków. Banana pokroić na kawałki, wrzucić do blendera razem z sokiem pomarańczowym i jogurtem. Miksować, aż wszystko będzie gładkie. Nalać smoothie na owoce i posypać uprażonym kokosem. * na dobrze rozgrzaną patelnię (suchą) wrzucić wiórki kokosowe i podsmażać mieszając przez chwilę, aż lekko zbrązowieją.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.