Kocham
paprykę, uwielbiam szpinak. Niestety jako jedyna w domu. Dlatego
takie dania rzadko u nas goszczą, bo wtedy muszę zrobić drugi obiad dla
reszty. Jednak od czasu do czasu warto.
Składniki:
3-4 papryki
300 g ugotowanego dowolnego mięsa
300 g mrożonego szpinaku
3 ząbki czosnku
sól, pieprz
Wykonanie: Mięso zmielić w maszynce. Szpinak rozmrozić na suchej patelni i dokładnie odparować. W międzyczasie dodać do niego rozgniecione ząbki czosnku i doprawić. Dodać zmielone mięso i chwilę razem podsmażyć, ciągle mieszając. Papryki umyć, odkroić górę i wyjąć ziarenka i białe części. Każdą paprykę nadziewać mieszanką mięsa i szpinaku. Przykryć górną warstwą. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Podawać ciepłe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.