7.10.2010

Faszerowane papryki

Kocham paprykę, uwielbiam szpinak.  Niestety jako jedyna w domu.  Dlatego takie dania rzadko u nas goszczą, bo wtedy muszę zrobić drugi obiad dla reszty.  Jednak od czasu do czasu warto.



Składniki:

  • 3-4 papryki
  • 300 g ugotowanego dowolnego mięsa
  • 300 g mrożonego szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Mięso zmielić w maszynce. Szpinak rozmrozić na suchej patelni i dokładnie odparować. W międzyczasie dodać do niego rozgniecione ząbki czosnku i doprawić. Dodać zmielone mięso i chwilę razem podsmażyć, ciągle mieszając. Papryki umyć, odkroić górę i wyjąć ziarenka i białe części. Każdą paprykę nadziewać mieszanką mięsa i szpinaku. Przykryć górną warstwą. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Podawać ciepłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...