Sezon na jabłka już się zaczął, a skoro jabłka to i cynamon. Dlatego też korzystając z okazji, że stałam się posiadaczką większej ilości kory cynamonu postanowiłam przygotować sobie cukier cynamonowy. Będę go używać do szarlotek czy innych wypieków z jabłkami, ale też do kawy. Już się nie mogę doczekać
Składniki:
1 filiżanka cukru drobnego
1-2 łyżeczki tartego cynamonu
ew. kawałek kory cynamonu
Wykonanie: Wymieszać cukier z utartym cynamonem (ja ścierałam kawałek kory bezpośrednio przed robieniem cukru - trochę to trwało, ale było warto). Przesypać do szczelnego słoika. Można dodatkowo do środka włożyć kawałek kory cynamonu. Cukier jest gotowy do spożycia praktycznie natychmiast.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.