Przepis na te ciasteczka dostałam 4 lata temu. Byłam wtedy matką karmiącą i moja dieta wymagała strasznych poświęceń. Dlatego jak tylko odkryłam te ciasteczka to robiłam je bardzo często. Kiedy moja dieta wróciła już do normy zupełnie o nich zapomniałam. Ostatnio natknęłam się na podobne ciasteczka u Agaty i przypomniałam sobie o tym przepisie. A ponieważ właśnie mamy Festiwal płatków owsianych postanowiłam szybko odświeżyć przepis.
Składniki (na około 16- 20 sztuk):
2 szklanki płatków owsianych (np górskich)
1/2 szklanki mąki (dałam pszenną razową)
1/2 szklanki cukru (dałam brązowy)
1/2 kostki masła
1 jajko
Wykonanie: Masło roztopić i odrobinę przestudzić. Wszystkie składniki wymieszać razem (można odrobinę zmiksować). Wyłożyć uformowane na blachę i piec w 170 stopniach 18-20 minut. Wystudzić na kratce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.