Kategorie
(Przenieś do…)
Babki
Boże Narodzenie
Brownies
Bułki
Ciasteczka i gofry
Ciasta biszkoptowe
Ciasta kruche
Ciasta z kremem
Ciasta ucierane
Chleby na drożdżach
Chleby na zakwasie
Curry, Gulasze ...
Dania główne
Dania bezmięsne
Desery
Drinki
Drożdżowe
Granole
Keksy
Nalewki i likiery
Napoje
Muffiny
Owsianki / jaglanki
Pasty do chleba
Pasztety / Wędliny
Pączki / Donuty / Faworki
Pierniki i pierniczki
Pizze i zapiekanki
Przetwory
Serniki
Sałatki
Smoothies / Koktajle
Surówki, jarzynki
Śniadania
Tarty
Tarty wytrawne
Torty
Wielkanoc
Zupy
Dieta biegacza
▼
Dip koperkowo-czosnkowy
Ekspresowe
wykonanie, wspaniały smak. Jeśli ktoś lubi można dodać więcej czosnku,
można też oczywiście dać świeży rozgnieciony (tak bym zrobiła gdybym go
akurat miała w domu). Idealny do czegoś, co już niedługo tutaj się
pojawi.
Składniki:
3 łyżki śmietany 10% / jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
3 - 4 łyżeczki posiekanego koperku (użyłam mrożonego)
1 łyżeczka czosnku granulowanego (można dać 1 ząbek rozgniecionego świeżego)
sól, pieprz
Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. Schłodzić przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.