3.02.2011

Dip koperkowo-czosnkowy

Ekspresowe wykonanie, wspaniały smak.  Jeśli ktoś lubi można dodać więcej czosnku, można też oczywiście dać świeży rozgnieciony (tak bym zrobiła gdybym go akurat miała w domu).  Idealny do czegoś, co już niedługo tutaj się pojawi.

 

Składniki:

  • 3 łyżki śmietany 10% / jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 - 4 łyżeczki posiekanego koperku (użyłam mrożonego)
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego (można dać 1 ząbek rozgniecionego świeżego)
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. Schłodzić przed podaniem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...