Kategorie

12.01.2011

Pikantna zupa bananowa

W grudniu ubiegłego roku udało mi się wygrać konkurs na portalu diety strukturalnej.  Oprócz odchudzającej książki kucharskiej, z której pochodzi dzisiejszy przepis, dostałam też wspaniały blender, którym zmiksowałam bananową zupkę.  Jedliście kiedyś taką?  Doznania smakowe niesamowite.


 

Składniki:

  • 8 małych bananów
  • 2 cebule
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 2 łyżki curry (dałam zieloną pastę)
  • 1 łyżka ostrej papryki
  • 3 łyżki oliwy


Wykonanie:

Cebule pokroić w półplasterki, podsmażyć na oliwie. 6 bananów pokroić w plasterki, dodać do cebuli i zalać bulionem. Dodać curry, paprykę i gotować około 20 minut. Zmiksować, dodać jogurt, pokrojone w plasterki 2 banany. Przed podaniem zupę jeszcze chwilę podgrzać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.