W grudniu ubiegłego roku udało mi się wygrać konkurs na portalu diety strukturalnej.
Oprócz odchudzającej książki kucharskiej, z której pochodzi dzisiejszy
przepis, dostałam też wspaniały blender, którym zmiksowałam bananową
zupkę. Jedliście kiedyś taką? Doznania smakowe niesamowite.
Składniki:
8 małych bananów
2 cebule
200 g jogurtu naturalnego
1 litr bulionu warzywnego
2 łyżki curry (dałam zieloną pastę)
1 łyżka ostrej papryki
3 łyżki oliwy
Wykonanie: Cebule pokroić w półplasterki, podsmażyć na oliwie. 6 bananów pokroić w plasterki, dodać do cebuli i zalać bulionem. Dodać curry, paprykę i gotować około 20 minut. Zmiksować, dodać jogurt, pokrojone w plasterki 2 banany. Przed podaniem zupę jeszcze chwilę podgrzać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.