Kategorie

28.03.2011

Pasta jajeczna z anchois

Pasta dla wielbicieli anchois.  Jeśli nie przepadacie, nie posmakuje Wam.  Mi i mojej córci smakowała, mężowi zupełnie odwrotnie.  Synek nie chciał spróbować. Myślę, ża taka pasta może spokojnie znaleźć się na świątecznym stole, lub posłużyć jako nadzienie do faszerowanych jajek.


 

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 - 2 łyżki majonezu
  • 1 - 2 fileciki anchois
  • pieprz, ewentualnie sól


Wykonanie:

Ugotowane jajka rozgniatamy. Dodajemy do nich rozgnieciony filecik anchois (lub dwa, ale radzę w międzyczasie spróbować smak - ja dałam dwa) oraz majonez. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Radzę uważać z solą ponieważ filecik i tak już sprawi, że pasta będzie słonawa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.