Po
tłustym czwartku nie lżejsza propozycja. Ekspresowe śniadanie lub
kolacja. Niby to samo jajko, ten sam szczypiorek a smakuje zupełnie
inaczej. Najlepiej oczywiście z pajdą świeżo upieczonego chleba.
Składniki:
1 - 2 jajka
1 łyżka śmietany
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
Wykonanie: Kokilki smarujemy delikatnie masłem. Wbijamy jajko (lub dwa). Śmietanę doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy szczypiorek i mieszamy. Następnie wylewamy na jajko. Pieczemy w piekarniku nastawionym na 190 stopni przez około 15 minut, aż jajka się zetną (przy 2 jajkach może to trwać nieco dłużej).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.