Kategorie

4.03.2011

Pieczone jajka

Po tłustym czwartku nie lżejsza propozycja.  Ekspresowe śniadanie lub kolacja.  Niby to samo jajko, ten sam szczypiorek a smakuje zupełnie inaczej.  Najlepiej oczywiście z pajdą świeżo upieczonego chleba.

 

Składniki:

  • 1 - 2 jajka
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Kokilki smarujemy delikatnie masłem. Wbijamy jajko (lub dwa). Śmietanę doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy szczypiorek i mieszamy. Następnie wylewamy na jajko. Pieczemy w piekarniku nastawionym na 190 stopni przez około 15 minut, aż jajka się zetną (przy 2 jajkach może to trwać nieco dłużej).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.