Kategorie

24.08.2011

Roladki cukiniowe z karczochami

Kolejny przepis ze starego numeru "Soli i Pieprzu".  W przeciwieństwie do poprzedniego bardzo udany.  Jeśli nie przepadacie za cukinią, albo nie macie na nią akurat ochoty, możecie zrobić samą pastę i zjeść z pieczywem.

 

Składniki:

* 500 g cukinii
* 150 g serc karczochów ze słoika
* 1 - 2 filety anchois
* 150 g pomidorków koktajlowych
* 2 jajka
* sól, pieprz, sok z cytryny
* oliwa

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo. Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy na paski. Następnie smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem i grillujemy na patelni (możemy też upiec w piekarniku). Pozostałe składniki miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Na zgrillowaną cukinię nakładamy pastę, zwijamy roladki i spinamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.