Kolejny przepis ze starego numeru "Soli i Pieprzu". W przeciwieństwie do poprzedniego
bardzo udany. Jeśli nie przepadacie za cukinią, albo nie macie na nią
akurat ochoty, możecie zrobić samą pastę i zjeść z pieczywem.
Składniki:
* 500 g cukinii
* 150 g serc karczochów ze słoika
* 1 - 2 filety anchois
* 150 g pomidorków koktajlowych
* 2 jajka
* sól, pieprz, sok z cytryny
* oliwa
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy na paski. Następnie smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem i grillujemy na patelni (możemy też upiec w piekarniku). Pozostałe składniki miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Na zgrillowaną cukinię nakładamy pastę, zwijamy roladki i spinamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.