To
doskonały pomysł na śniadanie dla ukochanej osoby. I niech Was nazwa
nie zmyli. Te muffinki nie mają w sobie nic z deseru, no może prawie
nic. Zobaczcie tylko na skład. Spokojnie możecie je zjeść nie tylko z
dżemem, ale też i z pleśniowym serem.
Składniki (na 5-6 babeczek):
50 g płatków owsianych górskich
150 g mąki pszennej pełnoziarnistej
20 g brązowego cukru (można zrezygnować)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
1 jajko
2 łyżki oleju
150 ml mleka
Wykonanie: Składniki suche mieszamy w jednej misce. Dodajemy do nich składniki mokre i delikatnie mieszamy (mogą zostać grudki). Ciasto przekładamy do foremek do 3/4 wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 20 minut. Upieczone muffinki wyjmujemy z piekarnika, studzimy przez chwilę i podajemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.