Tak
jak obiecałam w poście z kandyzowanymi skórkami, przepis na
wykorzystanie syropu. Pomysł banalny, ale jaki smaczny. Do tego
jeszcze naprawdę bardzo świąteczny.
- 4 łyżeczki kawy mielonej
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- woda
- mleko
- syrop z kandyzowanych skórek pomarańczy
Wykonanie:
Do kawiarki wlewamy wodę. Do koszyczka na kawę wsypujemy mieloną kawę i przyprawę do piernika. Przygotowujemy kawę. Do szklanki wlewamy odrobinę syropu. Następnie spieniamy mleko, delikatnie uderzamy dzbankiem z mlekiem o stół. Powoli nalewamy mleko do szklanki. Następnie wlewamy kawę (musi być cieplejsza niż mleko, najwygodniej jest wlewać kawę po łyżeczce). Podajemy natychmiast.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.