13.12.2012

Kawa piernikowo - pomarańczowa

Tak jak obiecałam w poście z kandyzowanymi skórkami, przepis na wykorzystanie syropu.  Pomysł banalny, ale jaki smaczny.  Do tego jeszcze naprawdę bardzo świąteczny.




Składniki:


Wykonanie:
Do kawiarki wlewamy wodę.  Do koszyczka na kawę wsypujemy mieloną kawę i przyprawę do piernika.  Przygotowujemy kawę.  Do szklanki wlewamy odrobinę syropu.  Następnie spieniamy mleko, delikatnie uderzamy dzbankiem z mlekiem o stół.  Powoli nalewamy mleko do szklanki.  Następnie wlewamy kawę (musi być cieplejsza niż mleko, najwygodniej jest wlewać kawę po łyżeczce). Podajemy natychmiast.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...