Jeśli
zostanie Wam kiedyś polewa z ciasta nie musicie już wyjadać jej
łyżeczką, chociaż to naprawdę pyszne. Możecie przygotować gorącą
czekoladę. Ja moją przygotowałam z polewy ganache - mieszanka czekolady
i kremówki. Och jakie to kaloryczne i jakie pyszne. A piernikowa nuta
podejrzana u Ewelinki.
Składniki:
50 g polewy ganache (czyli po 25 g kremówki i czekolady - ta była mleczna)
200 g mleka
1/2 łyżeczki przyprawy do piernika (opcjonalnie, ale tak jest lepsza)
śmietana kremówka
cynamon do posypania
Wykonanie: Polewę,
mleko i przyprawę zagotowujemy w garnuszku. Przelewamy do kubka i
dekorujemy bitą śmietaną. Posypujemy cynamonem i podajemy natychmiast.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.