Takie zrazy, nie zrazy. Nie są duszone w sosie, a smażone na patelni. Pomyślałam, że zamiast surowego boczku, dam do środka taki chrupiący. To był dobry pomysł.
Składniki:
- ok. 500 g piersi z indyka
- 3 - 4 plastry boczku
- 1 ogórek konserwowy
- 1/4 cebuli
- sól, pieprz
Wykonanie:
Boczek podsmażyć na patelni, aż będzie chrupiący. Odłożyć do ostygnięcia. Następnie pokroić w paski. Pierś pokroić na płaty. Każdy delikatnie rozbić i posolić oraz popieprzyć. Cebulę pokroić w piórka, ogórek w piórka. Na każdym płacie położyć kawałki boczku, ogórka i cebuli. Zwinąć i spiąć szpikulcem. Smażyć na oleju na złoto z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.