Kategorie

22.01.2013

Zrazy z indyka

Takie zrazy, nie zrazy.  Nie są duszone w sosie, a smażone na patelni.  Pomyślałam, że zamiast surowego boczku, dam do środka taki chrupiący.  To był dobry pomysł.


Składniki:
  • ok. 500 g piersi z indyka
  • 3 - 4 plastry boczku
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1/4 cebuli
  • sól, pieprz
Wykonanie:
Boczek podsmażyć na patelni, aż będzie chrupiący.  Odłożyć do ostygnięcia.  Następnie pokroić w paski. Pierś pokroić na płaty.  Każdy delikatnie rozbić i posolić oraz popieprzyć.  Cebulę pokroić w piórka, ogórek w piórka.  Na każdym płacie położyć kawałki boczku, ogórka i cebuli.  Zwinąć i spiąć szpikulcem.  Smażyć na oleju na złoto z każdej strony.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.