Kategorie

23.03.2013

Jajka faszerowane ze słonecznikiem i orzechami

Pomyślałam sobie, że takie lekko chrupiące jajeczka to jest to.  Można je zrobić z prażonym słonecznikiem, czy orzechami. Smak orzechów i słoneczników broni się sam.  Nie potrzebują żadnych wymyślnych dodatków.




Składniki:
  • 3 jajka
  • 1 łyżka słonecznika lub orzechów włoskich
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo.  Obieramy i kroimy na pół.  Delikatnie wyjmujemy żółtka i przekładamy je do miseczki.
Ziarna słonecznika lub orzechy prażymy przez chwilę na suchej patelni.  Siekamy na drobne kawałki.  Dodajemy do żółtek, mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku.  Farsz wkładamy do połówek jajek i podajemy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.