Kategorie

4.03.2013

Pita z pieczoną dynią

Kiedy zobaczyłam te burgery nie mogłam im się oprzeć. Jednak zamiast burgerów przygotowałam pittę.  Do tego nie miałam czasu na zrobienie karmelizowanej cebuli.  Nie szkodzi i tak były pyszne.  A wersję oryginalną jeszcze pewnie przygotuję.




Składniki:


Wykonanie:
Dynię obrać i pokroić w kostkę.  Doprawić do smaku i skropić olejem.  Piec w piekarniku przez około 20 - 30 minut, aż będzie miękka. 
Pitę można podpiec, następnie przekroić na pół.  Majonez wymieszać z odrobiną papryki.  Do chlebków włożyć sałatę, upieczoną dynię, cebulę pokrojoną w piórka.  Polać majonezem.  Podawać natychmiast.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.