Kategorie

20.05.2013

Guacamole szparagowe

Chyba najlepsze guacamole jakie jadłam, a do tego jakie zdrowe.  Jak tylko zobaczyłam przepis, postanowiłam zrobić od razu.  W końcu sezon szparagowy jest taki krótki.  Do takiego guacamole bardzo pasują nachosy, najlepsze te domowe, chociaż niestety u mnie tym razem były te kupne.  Jeżeli zapakujemy guacamole do pudełka, będzie w sam raz na piknik :)




Składniki:
  • 1 pęczek szparagów
  • 1 awokado
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku (można dać więcej)
  • 1 pęczek natki
  • sok z połowy limonki

Wykonanie:
Szparagi gotujemy lub pieczemy w piekarniku, aż będą miękkie, ale jeszcze sprężyste.  Studzimy.  Natkę myjemy i suszymy.  Wkładamy do blendera natkę (bez łodygi), pokrojone w kawałki szparagi, miąższ z awokado, i czosnek.  Wciskamy sok z limonki. Miksujemy, aż uzyskamy w miarę gładką całość. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.