Kategorie

7.08.2013

Makaron z sosem grzybowym

Ekspresowy obiad, a przy tym bardzo smaczny. Zjadaliśmy  z mężem z przyjemnością. 




Składniki:
  • 1 szklanka kurek
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g śmietany kremówki
  • pół pęczka natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • olej
  • makaron tagliatelle

Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente.  Kurki dobrze oczyszczamy, myjemy i ewentualnie kroimy na mniejsze kawałki.  Rozgrzewamy olej na patelni.  Dodajemy posiekany czosnek i chwilę podsmażamy tak, aby się nie zrumienił.  Dodajemy kurki. Smażymy kilka minut.  Dodajemy śmietanę, mieszamy, doprawiamy i podsmażamy, aż sos zgęstnieje.  Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.  Sos łączymy z makaronem i natychmiast podajemy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.