Składniki:
- 230 - 250 g startej dyni
- 1 mały banan (ok 50 - 70 g)
- 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 100 g cukru trzcinowego
- 90 g oleju rzepakowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 12 -15 kostek czekolady
Wykonanie:
Startą dynię i rozgniecionego banana mieszamy. Dodajemy olej. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą oraz cukier. Mieszamy do połączenia składników. Masę przekładamy do foremek muffinkowych wyłożonych papilotkami. Do każdej muffinki wkładamy kostkę czekolady (jeżeli chcemy, może czekoladę posiekać i wymieszać z całą masą). Pieczemy w 190 stopniach przez ok. 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.