Składniki:
- 400 g płatków owsianych górskich
- 100 g sezamu (użyłam niełuskanego)
- 100 g poppingu z amarantusa
- 100 g siemienia lnianego
- 100 z ziaren słonecznika
- 100 g płatków migdałów
- 2 łyżki cynamonu
- 1/2 łyżeczki soli
- 3 łyżki oleju
- 300 ml soku z jabłek i marchewki (2 - 3 jabłka i 1 większa marchew)
Wykonanie:
Wszystkie
sypkie składniki mieszamy w misce. Dodajemy olej i świeżo wyciśnięty
sok. Całość mieszamy i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do
pieczenia. Pieczemy w 140 stopniach przez około godzinę (połowę porcji
przez 40 minut), mieszając mniej więcej co 15 minut. Zostawiamy w
piekarniku, aż granola będzie zimna. Przekładamy do słoików. Podajemy z
mlekiem, jogurtem czy twarożkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.