Składniki:
- 800 g szynki
- 2 - 3 cebule
- 2 liście laurowe
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- sól, pieprz
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- olej do smażenia
Wykonanie:
Mięso
pokroić w plastry i delikatnie rozbić. Na patelni rozgrzać olej i na
mocnym ogniu podsmażyć na dużym ogniu mięso na złoty kolor z dwóch
stron. Podsmażone mięso przełożyć do garnka z gotującą się wodą, zielem
i liściem. Gotować na niewielkim ogniu. Na patelni zeszklić posiekaną
cebulę i dodać ją do gotującego się mięsa. Dodać sól i pieprz. Kiedy
mięso jest prawie gotowe mąkę ziemniaczaną rozmieszać z odrobiną wody.
Dodać do gotującego się mięsa i zamieszać. Gotować razem przez kilka
minut. Do sosu można dodać posiekany koperek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.