Składniki (na ok. 12 sztuk):
- 1,5 szklanki mąki pszennej typ 2000
- 0,5 szklanki cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu lub przyprawy do piernika
- 0,5 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 szklanka puree dyniowego
- 1/3 szklanki oleju rzepakowego
- garść orzechów włoskich
Wykonanie:
Piekarnik
rozgrzewamy do 190 stopni. Formę do muffinek wykładamy papilotkami.
Mąkę, cukier, proszek i przyprawy mieszamy w misce. Dodajemy jogurt,
pure dyniowe i olej. Mieszamy całość. Dodajemy posiekane orzechy i
ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do przygotowanej formy. Pieczemy
około 20 - 25 minut, aż do suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.