Kategorie

1.08.2014

Lemoniada brzoskwiniowa

W upały trzeba się jakoś ochłodzić.  Tym razem powstała lemoniada z dodatkiem brzoskwiń.  Słodko - kwaskowata.  Idealna.



Składniki:
  • 1  brzoskwinia
  • pół cytryny
  • 1 - 2 łyżeczki cukru trzcinowego
  • pół litra wody mineralnej
  • lód


Wykonanie:
Brzoskwinie myjemy i kroimy na ćwiartki.  Wrzucamy do kielicha blendera.  Z cytryny wyciskamy sok i dolewamy do brzoskwiń.  Dodajemy cukier i pół szklanki wody i dokładnie miksujemy.  Dolewamy resztę wody i wstawiamy do lodówki, aby lemoniada się schłodziła.  Przed podaniem dodajemy kostki lodu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.