Składniki (na 8 - 10 sztuk):
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka przyprawy korzennej
- 1/4 szklanki oleju
- 1 jajko
- 1/4 szklanki cukru
- 1/2 szklanki puree dyniowego
Wykonanie:
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. W misce wymieszać mąkę, przyprawę, sól, proszek i cukier. W drugiej misce wymieszać jajko, puree i olej. Połączyć zawartość misek. Przełożyć masę do rękawa cukierniczego z grubą końcówką. Masę wlewać do formy do donutów, do około 3/4 wysokości. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 - 18 minut. Posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.