Kategorie

1.10.2014

Jajecznica z jarmużem

Takie śniadanie jadłam w tym tygodniu dwa razy.  Pierwsza wersja była bez boczku, a druga już  mięsna.  Muszę przyznać, że bardziej przypadła mi do gustu wersja z boczkiem. 



Składniki:
  • 2 jajka
  • 1 plasterek wędzonego boczku
  • 1 mały liść jarmużu
  • sól, pieprz


Wykonanie:
Boczek kroimy na małe kawałki.  Podsmażamy na patelni aby puścił tłuszcz i delikatnie zbrązowiał.  Jarmuż myjemy i siekamy na drobne kawałki.  Dodajemy do boczku i smażymy przez kilka minut dość często mieszając.  Kiedy jarmuż już zmięknie dodajemy jajka, doprawiamy do smaku i smażymy, aż jajka się zetną.  Podajemy natychmiast.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.