Kategorie

9.02.2015

Burgery z pulled pork

Jak zapewne domyślacie się po poprzednich wpisach dzisiaj pokażę Wam burgery z pulled pork i surówką z czerwonej kapusty.  Burgery wspaniałe.  Mięso soczyste, mięciutkie, do tego lekko słodkawy sos (inspirowany sosem do burgerów z kaczki Karola Okrasy).  Nawet moja córka pochłonęła dwa.  Z czystej przyzwoitości nie napiszę po ile burgerów zjedli chłopaki.



Składniki:

  • bułki do burgerów (np te)
  • pulled pork (przepis)
  • surówka z czerwonej kapusty (np. taka)
  • ogórek konserwowy



sos:

  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka soku z cytryny




Wykonanie:

Przygotować sos. W miseczce wymieszać majonez, musztardę i miód.  Dodać sól, pieprz i sok z cytryny/ i dokładnie wymieszać.  Bułki podgrzać (moje były gorące wyjęte z piekarnika).  Przekroić na pół.  Na bułki wkładać wieprzowinę, surówkę i ogórka.  Polać sosem.  Podawać od razu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.