Ponieważ miałam w domu dość sporą ilość roszponki postanowiłam
wypróbować jak sprawuje się w koktajlach. Okazało się, że tak jak
szpinak nadaje piękny kolor, a i w smaku jest dość ciekawie. Ponownie
postawiłam na dodatek pomarańczy. Niestety odnoszę wrażenie, że mój
blender zaczyna się tępić, bo nie miksuje już dokładnie tak jak kiedyś.
No cóż, trudno.
Składniki:
2 - 3 garście roszponki
1 pomarańcza
1 banan
150 ml mleka / jogurtu / mleka roślinnego
Wykonanie: Pomarańczę obrać i podzielić na
kawałki. Wyjąć pestki. Banana obrać i podzielić na kawałki. Do
kielicha blendera wrzucić wszystkie składniki i dokładnie zmiksować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.