Składniki (na 10 - 12 sztuk):
- 150 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 jajka
- 80 g cukru (oryginale 120)
- 2 łyżki domowego cukru waniliowego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 małe jabłko starte na tarce
- 120 g startej marchwi
- 80 ml oleju
- 50 g orzechów (nie dałam)
- 50 g rodzynek
- 30 g wiórków kokosowych
Wykonanie:
Piekarnik
rozgrzać do 180 stopni. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do
miski wsypać mąkę, proszek, cynamon i sól. Jajka ubić z cukrem, dodać
olej i starte jabłko i marchew. Wymieszać. Dodać rodzynki, orzechy i
wiórki. Całość przelać do miski z mąką i niedbale wymieszać. Mieszankę
przełożyć do przygotowanej formy na muffinki. Wstawić do piekarnika na
około 20 - 25 minut (do suchego patyczka).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.