Lekka, bezmięsna wersja leczo, albo może raczej wariacja na temat leczo. Najwięcej czasu zajmuje pokrojenie warzyw, a potem to już tylko chwila i wielki gar, pełen dobroci czeka. Danie idealne na obiad i na kolację. Lekkie, ale bardzo sycące zarazem. Jeżeli wolicie wersję z mięsem, zajrzyjcie tutaj.
Kategorie
▼
28.07.2016
26.07.2016
Affogato
Deser idealny na upały. A może nie deser, a raczej kawa? Affogato to nic innego jak lody utopione w espresso. Śmietanka, która powstaje po wlaniu gorącej kawy jest po prostu przepyszna. Jeżeli jeszcze nie robiliście, musicie spróbować.
21.07.2016
Muffiny z czereśniami
Zrobione na szybko, pod wpływem impulsu. Kiedyś muffiny pojawiały się u nas bardzo często, ale ostatnio jakoś o nich zapomniałam. Tym razem jednak na szczęście mnie natchnęło i na podróż wybraliśmy się z zapasem pysznych muffinek.
8.07.2016
Jagodzianki (nocne)
W lasach janowskich nazbieraliśmy sporo jagód. Skoro jagody, to musiały powstać jagodzianki. Skorzystałam z ciasta drożdżowego z Kwestii Smaku, ale przerobiłam zwykłe jagodzianki na wersję nocną. Wyszły idealne, mięciutkie, delikatne. W sam raz na letnie śniadanie.