Kategorie

16.12.2016

Eggnog Latte

Tak jak obiecałam wczoraj, zapraszam na przepis z wykorzystaniem bazy Eggnog.  Podobno taką kawę podają w Starbucksie.  Nie wiem, nie piłam i nie bardzo nawet mam gdzie sprawdzić.  Nie szkodzi, bo kawę mogę przygotować sama i jestem pewna, że nie dość, że będzie pyszna, to jeszcze bez sztucznych dodatków czy niepotrzebnych syropów.  Przepis na kawę pochodzi z tej strony.



 

Składniki (na 2 porcje):
  • 90 ml mleka
  • 180 ml eggnog
  • ok 60 ml espresso
  • szczypta gałki muszkatołowej

Wykonanie:

Mleko podgrzać razem z eggnog.  Przelać do szklanek i ubić spieniaczką do mleka.  Dolać do każdej porcji espresso.  Posypać po wierzchu gałką.


1 komentarz:

  1. Karolcia pozwól, że poczęstuję się jedną szklaneczką:) .... trzeba się ogrzac z samego rana:)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.