Tak jak obiecałam wczoraj, zapraszam na przepis z wykorzystaniem bazy Eggnog. Podobno taką kawę podają w Starbucksie. Nie wiem, nie piłam i nie bardzo nawet mam gdzie sprawdzić. Nie szkodzi, bo kawę mogę przygotować sama i jestem pewna, że nie dość, że będzie pyszna, to jeszcze bez sztucznych dodatków czy niepotrzebnych syropów.
Przepis na kawę pochodzi z tej strony.
Składniki (na 2 porcje):
- 90 ml mleka
- 180 ml eggnog
- ok 60 ml espresso
- szczypta gałki muszkatołowej
Wykonanie:
Mleko podgrzać razem z eggnog. Przelać do szklanek i ubić spieniaczką do mleka. Dolać do każdej porcji espresso. Posypać po wierzchu gałką.
Karolcia pozwól, że poczęstuję się jedną szklaneczką:) .... trzeba się ogrzac z samego rana:)
OdpowiedzUsuń