Bardzo
lubię tego typu obiady, kawałeczek grillowanego drobiu i dużo sałaty.
Do tego jakiś szybki sos (tym razem winegret z musztardą francuską) i
gotowe. Przepis wzorowany na przepisie Ainsley'a Harriotta.
Składniki:
2 łyżki octu sherry
1 łyżka słodkiego sosu chilli
2 łyżki ciemnego sosu sojowego
1 łyżeczka oleju sezamowego
2,5 cm kawałek imbiru
4 kawałki piersi indyka (każdy po około 150 g)
Wykonanie: W misce wymieszać ocet sherry, sos chilli, sos sojowy, olej i starty imbir. Włożyć kawałki indyka, wymieszać i odstawić do zamarynowania na przynajmniej 30 minut (najlepiej na noc, w lodówce). Rozgrzać patelnię grillową (lub zwykłą). Indyka wyjąc z marynaty, strząsnąć jej nadmiar i usmażyć z każdej strony. Podawać z mieszanką sałat.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.