Bardzo
łatwe. Ciasto przygotowuje się jak to na muffinki. A jakie smaczne.
Szczerze mówiąc, nie sądziłam, że będą nam tak smakować. Przepis
znalazłam tutaj, zmieniłam tylko mąki, bo przyznam, że nie wiem jaka jest różnica między white whole wheat flour a whole wheat flour.
Składniki (na 10 sztuk)
160 g mąki pszennej pełnoziarnistej
180 g mąki pszennej typ 500
1 łyżka cynamonu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 1/2 łyżeczki sody
1/4 łyżeczki soli
500 ml mleka
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
3 jajka
1 łyżka miodu
60 ml oleju słonecznikowego
2 łyżki masła, roztopionego
Wykonanie: W
dużej misce wymieszać suche składniki. W drugiej wymieszać wszystkie
mokre. Dodać składniki mokre do suchych i wymieszać. Mogą pozostać
delikatne grudki. Piec partiami w gofrownicy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.